Во Алт-Скул курсевите по германски јазик се едни од нашите адути, бидејки како нов јазик кој се изучува на нашите простори нуди нови можности за проширување на јазичните способности, но и отварање нови перспективи и хоризонти. Она што некогаш беше нешто незадолжително сега станува потреба, и затоа ние сме тука да им понудиме можност на учениците да ги продлабочат своите знаења, воедно и да стекнат нови пријателства кои ќе придонесат колективниот труд да донесе резултати на кои другите можат да завидуваат.

Маја Варелова, наставник по германски јазик

Со нашата програма ги опфаќаме сите нивоа на возрасти и степени на достигнувања, што значи дека можете да почнете од азбука, но исто така можеме и да го подигнеме нивото на оние кои веќе започнале самостојно да учат или веќе имат посетувано други курсеви по германски јазик. И се разбира на оние кои го изучуваат јазикот на училиште и им е потребна поткрепа, ние им нудиме програма која се совпаѓа со школскиот материјал. Сето тоа го постигнуваме со помош на персонал кој има повеќегодишно искуство, кое е потврдено од задоволните генерации кои ги посетувале нашите курсеви.

Забавувајте се – навистина! Учењето на кој било јазик бара време и напор, но тоа не значи дека треба да се гледа како на работа. Учењето јазик – а особено користењето во реални ситуации низ вежби и игри – може да биде многу забавно. Употребата на технологија и социјални медиуми, и во и надвор од училницата, е уште една причина зошто учениците ги сакаат јазиците!

Како што светот станува се повеќе меѓусебно поврзан преку процесите на глобализација, владеењето на повеќе јазици е од клучно значење за бизнисот, трговијата, дипломатијата и за унапредување на меѓународната соработка, меѓусебно разбирање и почитување. За учениците, учењето повеќе од еден јазик може да ги збогати нивните академски и животни искуства и да отвори врати за можности и знаењето на повеќе од еден јазик обезбедува силна предност за напредок во кариерата. Со тоа што сте научиле уште еден јазик, вие ќе се издвоите од толпата и ќе бидете еден чекор понапред од другите.

Учениците кои инвестираат во учење јазик во младите години ги зголемуваат своите изгледи за успех без разлика дали се стремат да продолжат со високо образование или да влезат во работна сила по завршување на образованието. Подоцна изучениот јазик ќе сјае како дијамант во вашата идна апликација за работа, покрај образованието и способностите кои ги имате стакнато.

Categories: БЛОГ

0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.