НУДИМЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ

со овие симболи се означени услугите кои ги нудиме или условите кои ги бараме за упис

ПРЕВОЗ

означува обезбеден превоз од/до училиште/дома

УЖИНА

означува обезбедена ужина за време на престојот

СЕРТИФИКАТ

означува дека ученикот добива сертификат за совладан материјал

ЗА ДЕЦА

означува дека програмата е наменета само за деца

ЗА ВОЗРАСНИ

означува дека програмата е наменета само за возрасни

ВЛЕЗЕН ТЕСТ

означува курсеви од повисоко ниво се врши проверка при упис

ИДЕЈАТА на Алт Скул е потребата од квалитетна воннаставна програма која ќе им овозможи на посетителите да го надградат своето знаење или да се стекнат со нови знаења и вештини во зависност од програмите кои ќе ги одберат.
Нашиот СТРУЧЕН ТИМ користи соодветни техники за полесно совладување на материјалот на забавен начин преку интеракција со учениците со цел полесно да се совлада материјалот.
Кабинетите се опремени со соодветни наставни помагала и нудат удобна средина за престој и учење.
ПРОГРАМИТЕ се прилагодени во неколку категории и тоа:

Образованието е клучен фактор во професионалниот развој на секоја личност, а НАШАТА ЦЕЛ е заеднички да постигнеме максимални резултати.

СТРУЧЕН ТИМ

Нашиот стручен тим се состои од квалификувани кадри со повеќегодишно работно искуство во образованието во јавни и приватни училишта во земјава и странство. Запознајте го нашиот стручен тим со чија помош учениците ќе го совладаат материјалот на забавен и интерактивен начин.

Трајче

наставник

Дипломиран информатичар.
5 години работно искуство како наставник во Основно Општинско Училиште „Ристо Шуклев“ по предметите Информатика, Техничко Образование и Вештини за Живеење.

Душица

Наставник

Дипломиран наставник по одделенска настава.
2 години работно искуство како наставник по Одделенска настава во Општинско Основно Училиште.
2 години работно искуство како наставник во Едукативен центар Пеперутка Скопје.

Александра

Наставник

Дипломиран наставник по англиски јазик. 10 годишно работно искуство како наставник по англиски јазик во ООУ „Ристо Шуклев“ Негорци и во приватни училишта.

Елена

Наставник

Дипломиран наставник по шпански и француски јазик. Повеќегодишно искуство како наставник по француски и шпански јазик во приватни едукативни центри и основни општински училишта.

Радица

Наставник

Дипломиран професор по македонски и турски јазик. Повеќегодишно работно искуство како наставник по турски јазик во приватни училишта за странски јазици.

Александра

НАСТАВНИК

Дипломиран наставник по англиски јазик. Работно искуство како наставник по англиски јазик во приватни училишта.

„Образованието е она што останува откако некој ќе заборави што научил во училиште.“ - Алберт Ајнштајн

Препораки

Прочитајте што рекоа за нас корисниците на нашите услуги.
Марија

Марија

Работник во казино

Работењето во смени не ми дозволува да посветам повеќе внимание на моето дете при пишувањето на домашните задачи. Откако го запишав во „Alt School“ покажува драстични промени во резултатите на училиште.

Петар

Петар

Професионален Возач

Понекогаш сум оддалечен илјадници километри од дома, а сопругата работи во супер маркет. Нашите професии не ни дозволуваат целосно да се посветиме на потребите на нашите деца, но со тимот во „Alt School“ секогаш знаеме дека се во сигурни раце.

Даниела

Даниела

Фризерка

Во салонот поставив биро за пишување со цел да и помагам на керка ми околу учењето, но фрекфенцијата на луѓе и галамата не и дозволуваа да се сконцентрира и да ги завршиме успешно домашните задачи. Во „Alt School“ го пронајдовме вистинското решение.

Блог

Бидете во тек со нашите активности и новости

ЛЕТНА ШКОЛА 2021 ВО АЛТ СКУЛ

Децата во АЛТ СКУЛ, родителите на работа! Алт скул организира летна школа за сите деца од претшколска возраст до петто одделение. Летото е период кога дел од нашето слободно време го користиме за да научиме Read more…

Известување за учениците

Почитувани ученици, Ве известуваме дека понеделник 01.02.2021 продолжуваме со наставата по странски јазици во АЛТ СКУЛ. Сите термини за странски јазици остануваат исти како во првото полугодие. Ви посакуваме многу успех и во ова второ Read more…

УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021

Со максимална примена на безбедносни мерки за заштита од COVID-19 според протоколите за работа, стартуваме со уписи за учебната 2020/2021 година. Поради ограничувањата на бројот на ученици во групи и задолжителното растојание, оваа година ќе Read more…

Уписи за „ЛЕТНА ШКОЛА 2020“

Летото е период кога дел од нашето слободно време го користиме за да научиме нешто ново, да истражуваме, осознаваме, откриваме. Ова лето одлучивме да ви понудиме едукативна летна школа која вклучува: * курс за идни Read more…

Како да се регистрирате во виртуелната училница

Почитувани, со цел да ви го олениме процесот на регистрација на нашата виртуелна училница, подготвивме краток видео туторијал кој може да го проследите во продолжение. * Доколку не се прикажува видеото, користете google Chrome.

ОТВОРЕНА Е НАШАТА ВИРТУЕЛНА УЧИЛНИЦА! – ПОВЕЛЕТЕ!

Почитувани, во овие тешки времиња на пандемија и вонредна состојба во државата, дпту „АТ СОЛУТИОНС“ дооел Гевгелија, под чија сопственост е брендот едукативен центар за деца и возрасни „АЛТ СКУЛ“, како општествено одговорна компанија, со Read more…

Втори роденден

Две години од почетокот на сега веќе успешната приказна Алт Скул. Голема благодарност до тимот кој безрезервно и несебично се труди секој ученик да го добие потребното внимание со цел постигнување максимални успеси. Благодарност и Read more…

Новогодишни работилници

Детската еуфорија за новогодишните празници е огромна, а нивната желба да учестувуваат во подготовките за празникот е незаменлива. Така, во последната недела од месецот декември во просториите на Алт Скул, се реализираа новогодишни креативни работилници. Read more…

Фото галерија: Halloween 2019

Во нашето портфолио влезе уште еден беспрекорно организиран настан со цел да се забавуваме сите заедно. Годинава, по повод Halloween на нашиот настан учествуваа 60тина деца, маскирани од кловнови до самовили и вештерки. Забавата се Read more…

Контакт информации

Во секое време можете да нè контактирате на начинот кој најмногу Ви одговара

Локација:

Булевар Гевгелија бр. 86Т (кај кружниот тек „Караорман“) Покажи мапа

Телефон:

+389 79 210 615
+389 78 448 990
Пон - Пет, 09:00 - 21:00

Контакт