ЛЕТО 2022! Забава, дружење, социјализација, едукација

И ова лето мислиме на вашите најмили! Доколку сметате дека имате потреба од дополнителни училишни или забавни активности за време на летото придружете ни се и вклучете се во нашата летна школа заедно да го поминеме летото во секојдневна дружба, учење, социјализација, поттикнување на креативноста и љубопитноста кај децата. Ова Read more…

Теодора Јованова

Теодора Јованова – одделенски наставник

Познатата италијанска хуманистка и мисионерка Кјара Лубик истакнува: ,,Постои идеал кој ги надминува сите останати. Тоа е љубовта.’’ Јас, како одделенски наставник, сметам дека првиот чекор за позитивно социо-емоционална клима во нашата училница е токму љубовта кон нашата работа, љубовта кон децата и начинот на пренесување на знаењето. Доколку ја Read more…

Трајче Аврамов

Трајче Аврамов, основач, сопственик, директор

Суштината на еден успешен бизнис модел е да можеш со затворени очи да ја погледнеш целата приказна како целина, пред да почнеш да дејствуваш за реализација на истата. На самиот почеток од нашата приказна наречена Алт Скул, знаевме дека после 3 години максимално посветени на нашата работа ќе станеме број Read more…

Маја Варелова

Маја Варелова, наставник по германски јазик

Во Алт-Скул курсевите по германски јазик се едни од нашите адути, бидејки како нов јазик кој се изучува на нашите простори нуди нови можности за проширување на јазичните способности, но и отварање нови перспективи и хоризонти. Она што некогаш беше нешто незадолжително сега станува потреба, и затоа ние сме тука Read more…

Елизабета Митрова

Елизабета Митрова, одделенски наставник

Децата се непроценливо богатство кое што треба да го негуваме и чуваме, извор на смеа и радост. Кога работиш со нив и истовремено тоа е работата што ја сакаш, тогаш и ти си среќен, исполнет, а кога постигнуваат успех се чуствуваш двојно повеќе мотивиран за секој нареден предизвик. Нашата цел Read more…

Викторија Ќосева

Викторија Ќосева, наставник по англиски јазик

Курсот по англиски јазик е достапен за деца почнувајќи од 4 годишна возраст односно претшколска возраст и продолжува до повисоки нивоа. Целта на овој курс е за љубителите на англискиот јазик, кој е всушност еден од најзборуваните јазици во светот, да се здобијат со знаење и искуства кои ќе им Read more…

Pricing Change

Ценовник за учебната 2021-2022

Почитувани тековни и идни корисници на услугите на еукативниот центар Алт Скул, Ве известуваме дека формиравме нов ценовник за нашите услуги кој ќе важи во периодот од 01.09.2021 до 31.08.2022. Сите ученици кои ќе бидат запишани во периодот до 31.08.2021 во дневен престој и до 15.09.2021 на курсевите по странски Read more…

Душица Велкова

Душица Велкова, одделенски наставник

Во дневниот престој во Алт Скул работиме со деца од претшколска возраст од пет години до петто одделение.    Кај децата од претшколска возраст ги градиме здравите навики, ја развиваме и негуваме креативноста на децата и го стимулираме логичкото размислување при решавање на проблеми. Со помош на нивната природна желба Read more…

АКтивности Алт Скул

ЛЕТНА ШКОЛА 2021 ВО АЛТ СКУЛ

Децата во АЛТ СКУЛ, родителите на работа! Алт скул организира летна школа за сите деца од претшколска возраст до петто одделение. Летото е период кога дел од нашето слободно време го користиме за да научиме нешто ново, да истражуваме, осознаваме, откриваме.Летниот распуст е совршено време вашето дете да научи нешто Read more…

COVID Classroom

УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021

Со максимална примена на безбедносни мерки за заштита од COVID-19 според протоколите за работа, стартуваме со уписи за учебната 2020/2021 година. Поради ограничувањата на бројот на ученици во групи и задолжителното растојание, оваа година ќе имаме помал (ограничен) број на слободни места, а уписите на нови ученици од I до Read more…